Навчально-науковий професійно-педагогічний інститут

Української інженерно-педагогічної академії

 

Круглий стіл зі стейкхолдерами на кафедрі ОТтаОП

 

28.08.2021р. на кафедри освітніх технологій та охорони праці відбувся круглий стіл  зі  стейкхолдерами щодо підготовки фахівців за освітньо-професійною програмою «Охорона праці».  В роботі круглого столу взяли участь представник ПрАТ «АРТВАЙНЕРІ» Ірина Холоїмова та начальник служби охорони праці ПрАТ «АРТВАЙНЕРІ» Корсіков О. Д., начальник служби охорони праці ТОВ «ЗКМ» Вороненко С.В., директор Державного навчального закладу «Бахмутський центр професійно-технічної освіти» Баранов Олександр Миколайови.

В ході роботи круглого столу з потенційними працедавцями обговорювалася робота зі  залучення зовнішніх стейкхолдерів до лекційних, лабораторних та практичних занять у 2021/2022 н.р.;

  • складення договорів на проведення стажування викладачів метою підвищення кваліфікації;
  • проведення всіх видів практик на підприємствах, що є потенційними для працевлаштування здобувачів вищої освіти;
  • реалізація подальшого працевлаштування випускників;
  • участь стейкхолдерів в оцінюванні якості знань здобувачів вищої освіти при проведенні державної атестації;

Під час засідання були заслухані пропозиції потенційних роботодавців щодо вдосконалення підготовки спеціалістів за ОПП 015. Професійна освіта (Охорона праці), їх рекомендації щодо підвищення затребуваності на ринку праці випускників ННППІ УІПА.

Представники установ висловили підтримку напрямку розвитку кафедри освітніх технологій та охорони праці  та задекларували готовність до подальшої співпраці. Також розповіли про конкретні навички, яких вони потребують від випускників кафедри, вказали на сильні сторони освітніх програм та надали свої пропозиції з їх оновлення.

Зустріч пройшла цікаво, плідно та стала корисною як для викладачів, так і для стейкхолдерів.